Geschiedenis

In 1957 kreeg Charles Eyck van de bouwpastoor de opdracht, om samen met architect Harry Koene een kerk te ontwerpen. Het is niet bekend, waarom de oud-Meerssenaar deze opdracht kreeg, maar hij had de vrije hand bij het ontwerp, waarbij Koene zich voornamelijk met het bouwtechnische gedeelte bezighield.
Op 20 april 1958 werd de eerste spade in de grond gezet, gevolgd door de eerste steen op 20 juli door de deken Steegmans.
Op 16 mei 1959 werd de kerk ingezegend en op 13 mei 1959 volgde de consecratie door mgr. Moors. Opvallend is, dat de kerk is geïnspireerd lijkt te zijn op een kerk van Mönch in Duitsland (achter Aken).
In 1973 werd bij een loterij voor het orgel zoveel opgebracht, dat er geld overbleef. Hiervan is een granieten vieringaltaar aangeschaft en geplaatst.
In 1984 werd in overleg met Koene onder de zangtribune een dagkapel ingericht, die met glaswanden van de kerk is afgescheiden. Tevens kregen de muren in de kapel een nieuwe, crême kleurstelling.
Glas-in-loodramen: Charles Eyck ontwierp ook een aantal ramen. De zijwand van de kerk bestaat uit 189 ramen in één wand, met afbeeldingen uit het Nieuwe Testament, waarin scenes uit het leven van Christus, voornamelijk volgens Lucas. (1959)
Het raam is aangevuld met delen uit het Johannesevangelie en uit de Handelingen van de apostelen. Dit is mogelijk de verklaring van de aanwezigheid van de symbolen van deze twee evangelisten en de afwezigheid van de andere.
Verder nog een raam van Charles Eyck: Links voor in de kerk: de kruisafname (1959)
Van Daan Wildschut (1959) een raam met daarop de zetelende Christus met een boek in zijn handen waarop een Alfa- en een Omegateken, in een ingesnoerde mandorla met de evangelistensymbolen rondom de mandorla, elk met een boek. Roosvenster in het transept (voormalige kinderkapel). Christus heeft zes vingers aan de rechterhand.
In de kinderkapel ook nog enkele ramen van G. Mesterom jr.
Bronzen deuren In de hoofdingang hangen twee naar buiten openslaande deuren. Hierop zijn links in negen vierkante cartouches gestyleerde afbeeldingen van oudtestamentische prefiguraties van de rechts op dezelfde wijze afgebeelde nieuwtestamentische gebeurtenissen.
Boven de onderste rij cartouches zijn twee cartouches (de tiende op elke deur) aangebracht met een olifantskop, waarvan de slurf naar beneden is gekruld en functioneert als deurgreep.
Het zijn de eerste bronzen deuren in Nederland.

Parochiekerk

Parochiekerk St.Joseph Arbeider